درمان منافذ پوست

درمان منافذ پوست ۱.استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی غیرکومدوژنیک واژه «غیرکومدوژنیک» یا «غیرکومدون‌زا» بدین معناست که این محصول منافذ پوست شما را مسدود نمی‌کند. مسدود شدن منافذ باعث بزرگ‌تر دیده شدن آن‌ها می‌شود. بنابراین، مطمئن شوید که برچسب محصولات مراقبتی و آرایشی که به صورت خود استفاده می‌کنید یکی از عبارات زیر را داشته […]

Rate this post

درمان منافذ پوست

۱.استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی غیرکومدوژنیک
واژه «غیرکومدوژنیک» یا «غیرکومدون‌زا» بدین معناست که این محصول منافذ پوست شما را مسدود نمی‌کند. مسدود شدن منافذ باعث بزرگ‌تر دیده شدن آن‌ها می‌شود. بنابراین، مطمئن شوید که برچسب محصولات مراقبتی و آرایشی که به صورت خود استفاده می‌کنید یکی از عبارات زیر را داشته باشد، در غیر این صورت از خرید آن خودداری کنید:

غیرکومدوژنیک
بدون چربی
منافذ را مسدود نمی‌کند

۲.صورت خود را دو بار در روز بشویید
انسداد منافذ یا تجمع بیش از حد چربی روی پوست می‌تواند باعث بزرگ‌تر به نظر رسیدن منافذ شود. شستن صورت دو بار در روز می‌تواند از مسدود شدن منافذ جلوگیری کرده و چربی اضافی پوست را کاهش دهد. در حین شستشو، به نکات زیر توجه کنید:

از آب گرم استفاده کنید. آب بیش از حد داغ می‌تواند باعث تحریک پوست و بزرگ‌تر دیده شدن منافذ شود. صورت خود را با ملایمت بشویید. شستشوی شدید می‌تواند پوست را تحریک کرده و منجر به التهاب شود. در صورت التهاب، منافذ پوست واضح‌تر نمایان می‌شوند. از یک پاک‌کننده ملایم و غیرکومدوژنیک استفاده کنید. مطمئن شوید که محصولی که برای شستشوی صورت به کار می‌برید، پوست را تحریک نمی‌کند و منافذ را مسدود نمی‌سازد.

توصیه می‌شود برای درمان منافذ پوست شب‌ها از مرطوب‌کننده یا سرم حاوی رتینول یا رتینیل پالمیتات (فرم پایدارتر رتینول) استفاده کنید، زیرا این ترکیبات حساسیت پوست به نور خورشید را افزایش می‌دهند. استفاده از محصولات حاوی رتینول را با دو بار در هفته شروع کنید و به تدریج به مصرف روزانه برسانید. در دوران بارداری یا شیردهی از مصرف این محصولات خودداری کنید.

۳. از ماسک‌های صورت بهره ببرید استفاده از ماسک خاک رس می‌تواند با کاهش چربی‌های عمیق پوست به کوچک‌تر شدن منافذ کمک کند. ماسک سفیده تخم‌مرغ نیز با بهبود خاصیت ارتجاعی پوست به درمان منافذ باز پوست کمک می‌کند.

۴. لایه‌برداری پوست لایه‌برداری با محصولات حاوی آلفا یا بتا هیدروکسی اسید (AHA یا BHA) به جلوگیری از انسداد منافذ، افزایش تولید کلاژن و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست کمک می‌کند. بیشتر لایه‌بردارهای بدون نسخه را می‌توان هر دو هفته یک‌بار و حتی گاهی به صورت هفتگی استفاده کرد.

۵. استفاده از رتینول رتینول
یکی از مشتقات ویتامین A، به دلیل اثربخشی در درمان آکنه و چین و چروک معروف است. این ماده با پاکسازی سلول‌های مرده پوست و باز کردن منافذ، تولید کلاژن را افزایش می‌دهد.

توصیه می‌شود شب‌ها از مرطوب‌کننده یا سرم حاوی رتینول یا رتینیل پالمیتات (فرم پایدارتر رتینول) استفاده کنید، زیرا این ترکیبات حساسیت پوست به نور خورشید را افزایش می‌دهند. استفاده از محصولات حاوی رتینول را با دو بار در هفته شروع کنید و به تدریج به مصرف روزانه برسانید. در دوران بارداری یا شیردهی از مصرف این محصولات خودداری کنید.

۶.با متخصص پوست درباره استفاده از داروهای قوی‌تر مشورت کنید
اگر محصولات بدون نسخه نتوانسته‌اند منافذ باز پوست شما را کاهش دهند، مراجعه به یک متخصص پوست ضروری است. متخصصان اغلب رتینوئیدهای قوی‌تری مانند رتین A (ترتینوئین) را تجویز می‌کنند که نسبت به گزینه‌های بدون نسخه اثربخشی بیشتری دارند.

برای بیمارانی که از آکنه فعال رنج می‌برند، ممکن است پزشک داروهای خوراکی مانند آکوتان (ایزوترتینوئین) یا اسپیرونولاکتون را توصیه کند. این داروها باعث کاهش تولید چربی پوست می‌شوند و منافذ را کوچک‌تر می‌کنند. همچنین در برخی موارد، برای درمان آکنه نیاز است که بیمار تحت نظر پزشک آنتی‌بیوتیک مصرف کند.

۷.میکرونیدلینگ را در نظر بگیرید
میکرونیدلینگ یک روش درمانی است که در آن پزشک از سوزن‌های بسیار ریز برای تحریک تولید کلاژن در پوست استفاده می‌کند. این فرآیند به بهبود بافت و افزایش استحکام پوست کمک می‌کند. مانند هر روش پزشکی دیگر، میکرونیدلینگ نیز می‌تواند عوارضی مانند تورم، قرمزی و کمی خونریزی داشته باشد.

۸.از لیزر درمانی بهره ببرید
لیزر درمانی، که در مطب پزشک انجام می‌شود، می‌تواند در درمان مشکلات مختلف پوستی از جمله کاهش منافذ باز پوست مؤثر باشد. این روش در مقایسه با برخی درمان‌های خانگی می‌تواند نتایج چشمگیرتری به همراه داشته باشد و معمولاً بسته به نوع لیزر، نتایج ماندگارتری ارائه می‌دهد.