نام ویتامین B2

در این مقاله شما با ویتامین b2 آشنا می شوید و ویتامین b2 برای چی خوبه را در ادامه مطالعه خواهید کرد.
Rate this post

ویتامین B2 یا ریبوفلاوین

این ویتامین به ریبوفلاوین (Riboflavin) نیز شناخته می‌شود، یک ویتامین محلول در آب و عضوی از گروه ویتامین‌های ب است. این ویتامین با همکاری سایر ویتامین‌های گروه ب، نقش حیاتی در متابولیسم مواد غذایی و تبدیل آن‌ها به انرژی، عملکرد غدد فوق کلیوی، و آرام‌سازی سیستم عصبی مرکزی دارد.

فواید ویتامین B2

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که ویتامین B2 می‌تواند به عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل کرده و اثرات مضر رادیکال‌های آزاد را خنثی کند. از این طریق، مشابه با ویتامین‌های آنتی‌اکسیدانی دیگر مانند ویتامین C و ویتامین E، ویتامین ب۲ می‌تواند احتمال ابتلا به برخی از انواع سرطان‌ها را کاهش دهد. همچنین،  با کاهش ویتامین B2 تبدیل کلسترول خوب (HDL) به کلسترول بد (LDL)، از رسوب کلسترول در عروق و دیگر بافت‌های بدن جلوگیری می‌کند.

علائم کمبود ویتامین B2

بی‌اشتهایی یا پرخوری: به گزارش مرکز پزشکی مدیکال پلاس (Medical Plus) در آمریکا، بین ۲۰ تا ۳۳ درصد افرادی که به بی‌اشتهایی عصبی یا پرخوری دچار هستند، کمبود ویتامین B2 دارند. مصرف مقدار مناسب ویتامین همراه با سایر ویتامین‌های گروه ب می‌تواند به بهبود این مشکلات کمک کند.

سردرد و میگرن: پژوهش دیگری که در مرکز پزشکی مدیکال پلاس انجام شده، نشان داده است که پس از مصرف مکمل‌های ویتامین B، شدت حملات میگرنی و سردرد در افراد مبتلا به میگرن تا ۵۰ درصد کاهش می‌یابد. این یافته‌ها احتمال می‌دهند که یکی از عوامل مؤثر در بروز میگرن، کمبود ویتامین B2 باشد.

کمبود این ویتامین می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند ضعف، التهاب گلو و زبان، ترک‌های پوستی به ویژه در گوشه‌های دهان، درماتیت، کم‌خونی و تاری دید شود.

چه کسانی در معرض کمبود ویتامین B2 هستند

  1. افراد مسن و کسانی که به بیماری‌های مزمن مبتلا هستند، در معرض کمبود ویتامین B2 قرار دارند.
  2. مصرف نوشیدنی‌های الکلی و قرص‌های ضد بارداری می‌تواند توانایی بدن در جذب این ویتامین را کاهش دهد.
  3. همچنین، تعریق، فعالیت‌های بدنی و استرس نیاز بدن به ویتامین ب۲ را افزایش می‌دهند.

مقدار نیاز روزانه بدن به ویتامین B2

بر اساس اعلام موسسه ملی سلامت آمریکا (National Institutes of Health)، نیاز روزانه برای گروه‌های سنی مختلف به شرح زیر است:

  • دختران نوجوان ۱۴ تا ۱۸ سال: ۱ میلی‌گرم
  • پسران نوجوان ۱۴ تا ۱۸ سال: ۱٫۳ میلی‌گرم
  • زنان بالای ۱۹ سال: ۱٫۱ میلی‌گرم
  • مردان بالای ۱۹ سال: ۱٫۳ میلی‌گرم
  • زنان باردار و شیرده: بین ۱٫۴ تا ۱٫۶ میلی‌گرم

منابع غذایی ویتامین B2

  • منابع غذایی حیوانی غنی از این ویتامین شامل شیر، ماست، پنیر، تخم‌مرغ، جگر، گوشت قرمز و مرغ هستند. این مواد به‌طور ویژه برای تامین نیاز روزانه به ویتامین ب۲ توصیه می‌شوند.
  • در منابع گیاهی، سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم بروکلی، مارچوبه و قارچ حاوی مقادیر قابل‌توجهی از این ویتامین هستند. همچنین غلات کامل و محصولات غنی‌شده مانند نان و غلات صبحانه، سبوس برنج قهوه‌ای، گزینه‌های مناسبی برای دریافت ریبوفلاوین می‌باشند.
  • آجیل‌هایی مانند بادام نیز از منابع خوب ویتامین ب۲ به‌شمار می‌روند. به‌طور کلی، مصرف متنوع از این مواد غذایی در رژیم روزانه می‌تواند نیاز بدن به ویتامین B2 را تامین کند و از کمبود آن جلوگیری نماید.

.

مکمل‌های غذایی ویتامین B2

این ویتامین به مقدار کافی در مواد غذایی موجود است، معمولاً نیازی به مصرف آن به صورت مکمل نیست، مگر اینکه پزشک توصیه کرده باشد.

ویتامین B2 به همراه سایر ویتامین‌های گروه B در ترکیب بسیاری از مکمل‌ها، مانند ب کمپلکس، مولتی‌ویتامین‌ها، مخمر آبجو و غیره، یافت می‌شود.

برخی از پزشکان مکمل‌های ویتامین ب۲ را برای کمک به درمان بیماری‌هایی مانند فراموشی، زردی در نوزادان، کم‌خونی، بی‌اشتهایی، آب‌مروارید، افسردگی و میگرن تجویز می‌کنند.

مصرف بیش از حد مکمل‌های ویتامین ب۲ می‌تواند به کبد آسیب جدی وارد کند.همیشه پیش از مصرف هرگونه مکمل غذایی، با پزشک خود مشورت کنید.