علائم چربی خون بالا در زنان
اعلائم چربی خون بالا در زنان بیماریهای قلبی یکی از مهمترین عوامل مرگومیر زنان در ایالات متحده است. نشانههای این بیماریها در زنان ممکن است با مردان تفاوت داشته باشد و به طور معمول خفیفتر بروز کند. در بسیاری از موارد، زنان تنها زمانی از مشکل یا نشانههای بیماری قلبی مطلع میشوند که حمله قلبی […]
اعلائم چربی خون بالا در زنان
بیماریهای قلبی یکی از مهمترین عوامل مرگومیر زنان در ایالات متحده است. نشانههای این بیماریها در زنان ممکن است با مردان تفاوت داشته باشد و به طور معمول خفیفتر بروز کند. در بسیاری از موارد، زنان تنها زمانی از مشکل یا نشانههای بیماری قلبی مطلع میشوند که حمله قلبی یا سکته مغزی اتفاق افتاده باشد. برخی از این نشانهها شامل موارد زیر هستند:
گزانتالاسما (تودههای چربی مانند اطراف چشم)
گزانتوما (برجستگیهای زرد رنگ روی پوست)
گاهی هالههای سفید رنگ دور قرنیه چشم (کلسترول بالا)
چربی خون یکی از بیماریهای جدی و خطرناک است که بسیاری از ما ایرانیها با آن مواجهیم. علت اصلی این بیماری، اعلائم چربی خون بالا در زنان وجود میزان زیادی کلسترول در خون است که به دلیل سبک زندگی ناسالم، مصرف غذاهای پرچرب، کمبود فعالیت بدنی، استعمال دخانیات و اضافه وزن ایجاد میشود. با این وجود، روشهای متعددی مانند رژیم غذایی سالم، مصرف داروهای مختلف و ورزش منظم میتوانند در کاهش میزان کلسترول خون موثر باشند.
کلسترول چیست؟
کلسترول (Cholesterol) یک ماده مومیشکل و چرب است که توسط کبد تولید میشود و برای سلامتی بدن ضروری است. این ماده نقشهای مهمی در بدن ایفا میکند، مانند کمک به ساخت هورمونها و تسهیل هضم غذاهای چرب.راههای موثر برای کاهش سلولیت و بهبود ظاهر پوست را نیز متوانید از طریق لیک مطالعه نمایید.
منابع غذایی حاوی کلسترول معمولاً محصولات حیوانی مانند گوشت و لبنیات پرچرب هستند. علاوه بر این، چربیهای اشباع موجود در برخی مواد غذایی میتوانند کبد را به تولید بیشتر کلسترول تحریک کرده و سطح کلسترول بد خون را افزایش دهند.
به دلیل وجود غذاهای پرچرب در رژیمهای غذایی ما، افزایش سطح کلسترول به یک معضل گسترده در ایران و سایر نقاط جهان تبدیل شده است. سطوح بالای کلسترول ارتباط مستقیم با بیماریهای قلبی و عروقی، بیماریهای شریان کاروتید، بیماری عروق کرونر، حملات قلبی و سکته مغزی دارد.
عواملی که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهند:
برخی عوامل میتوانند احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را بیشتر کنند، از جمله:
- افزایش سن
- سابقه خانوادگی بیماری قلبی
- یائسگی
- بیماریهای مزمن مانند فشار خون بالا
علاوه بر مصرف دارو، پیروی از یک سبک زندگی سالم و مدیریت سایر شرایط سلامتی میتواند بهطور قابلتوجهی در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مؤثر باشد.
عوارض تری گلیسیرید بالا در زنان
تری گلیسیریدها نوعی چربی هستند که در خون یافت میشوند و معمولاً در کنار کلسترول اندازهگیری میشوند. سطح بالای تری گلیسیرید در زنان نسبت به مردان با خطر بیشتری برای بروز بیماریهای قلبی و عروقی همراه است، بنابراین توجه به این مسئله برای زنان بسیار مهم است.
زمانی که کالری مصرفی بیشتر از نیاز بدن باشد، کالری اضافی به تری گلیسیرید تبدیل شده و در سلولهای چربی ذخیره میشود. تری گلیسیریدها میتوانند بهعنوان منبع انرژی برای بدن مورد استفاده قرار گیرند. افرادی که سطح تری گلیسیرید بالایی دارند، بیشتر در معرض مشکلاتی مانند بیماریهای قلبی و عروقی قرار میگیرند.
مصرف الکل، غذاهای پرکربوهیدرات ساده، چربیهای اشباعشده و چربیهای ترانس میتواند منجر به افزایش سطح تری گلیسیرید خون شود. سطوح بالای تری گلیسیرید همچنین ممکن است به دلیل برخی مشکلات و بیماریها مانند موارد زیر باشد:
– دیابت
– کمکاری تیروئید
– چاقی مفرط
– سندرم تخمدان پلیکیستیک
– بیماریهای کلیوی
چرا اعلائم چربی خون بالا در زنان متفاوت است؟
به طور کلی، سطح کلسترول HDL در زنان بیشتر از مردان است. دلیل این امر وجود هورمون استروژن در زنان است که میتواند سطح کلسترول HDL را افزایش دهد. اما با یائسگی، این وضعیت نیز مانند بسیاری از جنبههای دیگر بدن دستخوش تغییر میشود.
برای بسیاری از زنان، بعد از یائسگی، سطح کلسترول خون دچار تغییراتی میشود. در این دوره، سطح کلسترول توتال و LDL افزایش یافته و سطح کلسترول HDL کاهش مییابد. به همین دلیل، زنانی که در دوران باروری سطح کلسترول مناسبی داشتهاند، ممکن است در دوران یائسگی با افزایش کلسترول مواجه شوند. البته، عوامل ژنتیکی و سبک زندگی نیز میتوانند تاثیر زیادی بر این تغییرات داشته باشند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0